afscheid kapelaan Schreiber

Geplaatst op 08-11-2019
Hits: 17

Beste parochianen,
Binnenkort zal ik de laatste Heilige Mis als kapelaan hier met jullie samen mogen vieren: in Stevensweert op zaterdag 16 november om 18.00u en in Ohé en Laak op zondag 17 november om 11.00u; in Linne op zaterdag 23 november om 19.15u, in Brachterbeek op zondag 24 november om 09.30u en in Maasbracht om 11.00u. Als u mij een plezier wilt doen dan nodig ik u uit om naar een van de Heilige Missen te komen. Meer hoeft niet. Dat zou ik heel fijn vinden en God ook! Dan kan ik na de Heilige Mis ook persoonlijk van u afscheid nemen.
Op 1 september 2012 ben ik hier begonnen. Enkele weken later op 27 oktober ontving ik de diakenwijding in Rolduc en op 25 mei 2013 de priesterwijding in de kathedraal in Roermond. In de afgelopen 7 jaar heb ik dus als leek, diaken en kapelaan hier mogen werken. Hartelijk dank aan kapelaan Kessels aan het begin en pastoor Creemers voor hun ondersteuning en begeleiding in deze tijd. Met name ook hartelijk dank aan alle leden van het kerkbestuur, de kosters, koorleden en alle vrijwilligers. Niet vergeten wil ik dirigent Harrie Houben die veel geduld met mij moest hebben om mij beter te leren zingen.
Hartelijk dank ook aan u allen die mij in deze periode hebben ondersteund en begeleid en voor wie ik mij kon inzetten voor God. Ik hoop dat ik aan uw eeuwig geluk een klein beetje kon bijdragen, want dat is mijn taak.
De bisschop heeft mij gevraagd om met ingang van 1 december als pastoor werkzaam te zijn in de Parochiefederatie Maasdorpen: Meerlo, Tienray, Swolgen, Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Lottum en Grubbenvorst (alle gelegen in de gemeente Horst aan de Maas, ten noordwesten van Venlo). Ik vind dit een heel fijne uitdaging en ga mij met veel vreugde hierop voorbereiden.
Gelukkig hoeft u niet lang op een opvolger te wachten. Pastoor Jos Boon zal in december de nieuwe kapelaan worden. Hij zal in de voormalige pastorie in Brachterbeek komen wonen.
Heel graag was ik hier in Linne, Brachterbeek, Maasbracht, Stevensweert en Ohé en Laak voor u werkzaam.
Ik wens u Gods zegen toe!
Kapelaan R. Schreibe